Hör du dig själv upprepa samma instruktioner om och om igen på dina klasser?
Märker du att de traditionella linjeringstankarna inte gäller dina elever, eller dig själv? Att de mest får en att känna sig fel, klumpig och stel?
Bjud in är immersionen för dig som är yogalärare och upplever att du fastnat i ditt sätt att hålla klasser och förmedla ditt budskap. Bjud in är baserad på era frågor om hur ni kan göra mer tillgängliga klasser för alla typer av kroppsvariationer, utan att behöva plugga massa anatomi.
Under helgen får du en godare kunskap om hur olika kroppar kan se ut, och hur du utifrån den vetskapen kan utveckla dina instruktioner så att de bli mer inkluderande, och öppnar upp för att fördjupa dina elevers upplevelse.
Datum: meddelas under våren 2024
Plats: Yogashakti, Stockholm
Investering: 6500 SEK inklusive 25% moms
Du som går den här helgen får också onlinekursen ’Asanabanken’
Ungefärliga tider:
Fredag 09:30 – 17:00
Lördag 09:00 – 17:00
Söndag 09:00 - 15:00
OBS! Bekräftad anmälan är bindande.
När du fått din plats bekräftad har du 14 dagar ångerrätt, sedan är anmälan bindande.
Bekräftad plats går inte att avboka men kan säljas vidare.
Det genomgående temat för helgen är ’yoga på elevens villkor’, och syftet är att du som yogalärare ska fylla på med inspiration, lust och konkreta idéer om hur du kan bjuda in till en djupare upplevelse och självkännedom hos dina elever.
Vi kommer prata om hur vi kan göra våra klasser mer inkluderande och tillgängliga. Och jobba praktiskt med hur vi kan justera våra instruktioner så att de passar fler och ger fler modet att våga lyssna på sin inre vägledning.
Ett axplock av det vi arbetar med:
– exempel på kroppsvariationer
– övningar för att berika instruktioner
– upplevelsebaserade instruktioner vs externa instruktioner
– varför traditionella instruktioner kan vara exkluderande
– anatomi
– assisteringar/beröring
Ungefärligt upplägg för dagarna är att vi börjar dagarna med yogaklass, och varvar sedan praktik med teori. Vi kommer jobba i par, och grupp, där vi provar instruktioner på varandra för att se hur de känns att säga, och hur de landar.
Copyright © Alla rättigheter förbehållna